Dutch Goodfoodmarch arrived in Raalte

 

Goodfoodmarch arriveert in Raalte

Summary: The Dutch Goodfoodmarch arrived in Raalte on her seventh day on the biodynamic farm Overesch. The pigs there have a realy enjoyable life.

 

Image

 

 De fietsgroep van de Good Food March kwam zaterdag 25 augustus op haar zevende etappe aan op het biologisch-dynamisch (BD) bedrijf van Jan, Mariet en Rick Overesch in Raalte. Isabel Duinisveld, initiatiefnemer van deze tocht en zelf ook BD-boer, rijdt met steeds wisselende groepen deelnemers in 16 etappes van Uithuizermeeden in de kop van Groningen naar Brussel. 

 

Duinisveld doet onderweg een aantal BD-bedrijven aan en laat zo zien én ervaren dat gezonde landbouw heel goed mogelijk is. Op het ecologische landbouwbedrijf van Overesch tonen Jan en Mariet in de rondleiding dat hun varkens alle ruimte hebben. Als ze zin hebben kunnen ze een modderbad nemen of lekker in de weide scharrelen. Het voer is biologisch en de mest wordt weer voor groente- en graanteelt gebruikt. De biggetjes blijven lang bij de moeder en gaan, als ze groter zijn, naar een grotere groep. Er heerst een strikte rangorde in de groep. Volwassen zeugen, nieuwelingen dus, gaan eerst even wennen voor ze opgenomen worden.

 

„Het zijn net mensen”, aldus Duinisveld met een knipoog. Door het gezonde en vezelrijke voedsel hebben de varkens geen last van diarree en dat ruik je, of eigenlijk juist niet! Overesch: „Gezonde landbouw moet je beleven. Als je het zelf niet hebt gezien, kun je er ook niet over praten”. Dinsdagmiddag was er een uitzending op Radio-Oost over het bezoek op het bedrijf in het programma Boeren, Burgers en Buitenlui.

Image

De route gaat verder van Raalte naar Beemte Broekland waar het bedrijf De Hooge Kamp zit. De route is te volgen via de website: http://www.bdvereniging.nl/gfm. Volg isabel via twitter @isabelduinisvel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: